oud nederlands vertalen

Vergeten woorden Taaldacht.
Ze zijn afgestoft, oftewel aangepast naar huidige spelling en uitspraak. Sommige van deze woorden zijn in enige hoedanigheid nog bekend in de streektalen en vele hebben hun weerga nog in de zustertalen, maar verreweg de meeste staan niet meer in enig woordenboek van het hedendaags Nederlands.
Google Translate.
Sleep het bestand of de link hierheen om het document of de webpagina te vertalen. Sleep de link hierheen om de webpagina te vertalen. Wij bieden geen ondersteuning voor het type bestand dat u hierheen heeft gesleept. Probeer een ander type bestand.
middelnederlands dialect.
Middelnederlands: zo noemen we het Nederlands uit de periode van 1200 tot 1500. Van 700 tot c.1200 geldt het Oudnederlands of ook het Oudnederfrankisch. Je bent niet aangemeld. Als je dialectwoorden wilt bijwerken of toevoegen moet je je eerst aanmelden. Kies een provincie. Toon alle dialecten. Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004. Behalve voor het vertalen van woorden, kunt u bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten. volg ons op Facebook. Ook op deze website. Sitemap Anagrammen Antoniem Dialect Puzzelen Natuur Populair Rijmen Symbolen Synoniem Tekst vertalen Tellen Vertalen Vervoegen Woordspellen.
Vertalen oud Nederlandse tekst Archiefonderzoek en bronnen Stamboom Forum.
Fora Archiefonderzoek en bronnen Vertalen oud Nederlandse tekst. De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen. Naar meest recente bijdrage. Naar index van berichten. tot" deesen alien te aghtervolgen en nae te koomen, soo heeft de bestevaeder Harmen ter Nieth hier verklaert als momber en daar voor verborginge doende, dat de kinderen in geene deelen sullen benaedeelt oft kort komen, waer op gestipuleert."
hoe vertaal je oudnederlands Vertalen.nu vraagbaak.
ik probeer dit te vertalen.: Daer en was halsberch gheen soet goet. Daer en dranc dore dat bloet. Doer die maelgien vuter huyt. Daer van sloeghen groot gheluyt. Die speanderen vanden scilde daer vloghen. Die helmen op hoer hooft die boghen. Ende ontfingen scarde ende vlegghen. Mei 30, 2017 geplaatst in Nederlands door thomerboy2017.
ONW.
500 tot 1200. Het ONW is een wetenschappelijk woordenboek, voornamelijk bedoeld voor onderzoekers op het gebied van de historische taalkunde van het oudste Nederlands. In het woordenboek zijn alle bronnen die deels Oudnederlands van karakter kunnen zijn opgenomen. Het ONW bevat 8954 trefwoorden en ca.
Oud Nederlands Nieuw Nederlands Translator LingoJam.
Oud Nederlands Nieuw Nederlands Translator. Ali, Arlette, Symen en Thijs. Ick maectet mijn presentatie. Oud Nederlands naar Nieuw Nederlands vertalen. Ever wanted to make a random text generator? CREATE A TRANSLATOR. Load Disqus Comments. Please enable JavaScript to view comments.
Nederlands-Oudnederlands woordenboek, Glosbe.
woordenboek / woordenboek Nederlands / Nederlands-Oudnederlands woordenboek. Nederlands Oudnederlands woordenboek online. Welkom op het woordenboek Nederlands Oudnederlands. Schrijf een woord of een zinsdeel dat u wilt vertalen in het tekstvak aan de linkerkant en druk op de knop met de pijltjes.
Oudnederlands Nederlands woordenboek Woorden.org.
de Nederlandse taal tot 1150. Benaming voor de taalfase van het Nederlands zoals die rond het jaar 1000 bestaat en die in de 12e eeuw overgaat in het Middelnederlands. Het Oudnederlands bestaat uit ee. Het Nederlands van voor de 12e eeuw.

Contacteer ons

Op zoek naar oud nederlands vertalen?