oud hollandse woorden

Deze oud-Nederlandse woorden mogen eigenlijk NOOIT verloren gaan Life Upcoming.
Deze oud-Nederlandse woorden mogen eigenlijk NOOIT verloren gaan. Deze vergeten woorden moeten we écht vaker uitspreken. Deze oud-Nederlandse woorden mogen eigenlijk NOOIT verloren gaan. Deel dit artikel op. De LEGO-set waar iedereen van droomt: 6.000 stukken Zweinstein! 6 dagen geleden.
Vergeten woorden Taaldacht.
Ze zijn afgestoft, oftewel aangepast naar huidige spelling en uitspraak. Sommige van deze woorden zijn in enige hoedanigheid nog bekend in de streektalen en vele hebben hun weerga nog in de zustertalen, maar verreweg de meeste staan niet meer in enig woordenboek van het hedendaags Nederlands.
Deze Oud-Hollandse woorden zijn te mooi om niet meer te gebruiken Gatsby.
Aan de andere kant raken woorden uit zwang, bijvoorbeeld omdat ze ouderwets zijn, te ingewikkeld of omdat er een makkelijker alternatief bestaat. In het geval van onderstaande woorden vinden wij dat toch een beetje jammer. 22 mooie verdwenen Nederlandse woorden op een rij.
Deze oud-Hollandse woorden zijn te mooi om niet te gebruiken.
Te mooi om niet te gebruiken: verdwenen NL woorden. 25 stopwoorden die je nooit meer moet gebruiken. De namen die kakkers aan hun kinderen geven. Aan dit woordgebruik herken je nouveau riche. Te mooi om niet te gebruiken: verdwenen NL woorden.
oud-Hollands Nederlands woordenboek Woorden.org.
15 vergeten pareltjes van woorden Paradijsvogels Magazine.
Meer woorden vind je in Het Nieuwe Verdwijnwoordenboek! Ook de kunstschilder Pieter Bruegel speelde met woorden. Zon 450 jaar geleden schilderde hij De verkeerde wereld. Een meesterwerk, waarin hij meer dan 100 oud Nederlandse spreekwoorden en gezegdes heeft verwerkt. nederlands vergeetwoorden vergeetwoordenboek.
Deze 20 Oud-Hollandse woorden moeten opnieuw in gebruik worden genomen Gatsby.
Afgeschermd en zachtjes praten met iemand, vooral ten koste van iemand anders. Smiespelen, wat ook een mooi oud woord is trouwens. Brabbelen, emmeren, oreren, ook wel langdurig onderhandelen. Hou eens op met palaveren, pa. Sigaret of zo goed als zelf vergeten sigaar. Ook wel afgekort als saffie. Schijnt afgeleid te zijn van saffiaanleer, waarmee vroeger sigarenkokers werden bekleed. Uitroep van verbazing, al sinds 1612. Ter afwisseling is er ook sa pp erloot. Verlegen, bedeesd, terughoudend. Treuzelen, talmen, hoetelen. Die laatste nomineren we meteen ook maar. Bokkensprongen, kuren, of, als we het willen laten rijmen: fratsen. Voor wie dit lijstje maar onzin vindt. Wat ons betreft stukken mooier dan managen, inkoppen of tackelen. Voor wie wil vervloeken in stijl. Die vermaledijde belhamels moeten nu echt ophouden met hun strapatsen. Advocado, púúzel en andere woorden die je nooit meer verkeerd mag uitspreken.
Dertig verdwenen woorden die we weer zouden moeten gebruiken HP/De Tijd.
Maar met het verschijnen van nieuwe woorden verdwijnen er oude woorden. Simpelweg omdat de betekenis van het woord niet meer bestaat, maar ook omdat woorden uit de mode raken. En juist daarom, in een tijd van moestuinsocialisme en dagobertducktaks, moeten we gaan hergebruiken.
De leukste Oudhollandsche woorden die we meteen weer willen gebruiken Froot.nl.
Dit is een kleine greep uit de Oudhollandse woorden die we graag terug zouden willen, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer! Als het aan ons lag maakten de volgende woorden ook weer per direct hun intrede in de Nederlandse taal.:

Contacteer ons

Meer resultaten voor oud hollandse woorden