oud hollandse woordenboek

Historische Woordenboeken.
Woordenboek der Friese Taal WFT 1800-1975. Samen beschrijven ze de Nederlandse woordenschat van ca. 500 tot 1976, en de Friese woordenschat van 1800 tot 1975. Voor alle taalgebruikers, van taalwetenschappers tot kruiswoordpuzzelaars, is deze woordenboekapplicatie een bron van kennis én plezier. Zoeken: hoe wat. U kunt in alle woordenboeken tegelijk zoeken, of in een selectie. U hoeft niet zelf te bedenken hoe een woord in een bepaalde periode werd geschreven: zodra u de moderne spelling intypt, komt u vanzelf bij de juiste historische trefwoorden. Er zijn vele manieren om te zoeken, bijvoorbeeld op woordsoort van trefwoorden, woorden in betekenissen of in citaten, op auteurs of binnen complete artikelen. Ook kunt u zoeken binnen bronnenlijsten. Deze bevatten o.a. informatie over auteur, titel, datering en herkomst van alle geciteerde werken. Wilt u citaten uit het ONW, VMNW en MNW gecombineerd met taalgeografisch onderzoek opvragen? Dan hebt u een uniforme lokalisering van alle Oud en Middelnederlandse citaten in de GTB-applicatie nodig.
Historische woordenboeken.
Puzzelwoordenboek oudhollandse munt.
Met letters 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Zoek. Er zijn geen puzzelwoorden gevonden voor Oudhollandse munt. Wél in de database: Oudhollandse goudmunt 1 woord.
Gratis woordenboek Van Dale.
Geen resultaat voor oud-hollands. Het woord is verkeerd gespeld of het staat niet in het gratis woordenboek. Wil je meer woorden en mogelijkheden? Neem een abonnement. Dit woord opzoeken in onze grootste woordenboeken? Bestel nu uw toegang of probeer Van Dale Online gratis.
Deze 20 Oud-Hollandse woorden moeten opnieuw in gebruik worden genomen Gatsby.
Officiële betekenis: baard op de bovenlip. Je kunt het ook gewoon snor noemen. Afgeschermd en zachtjes praten met iemand, vooral ten koste van iemand anders. Smiespelen, wat ook een mooi oud woord is trouwens. Brabbelen, emmeren, oreren, ook wel langdurig onderhandelen.
Vergeten woorden Taaldacht.
Etymologisch Woordenboek van het Engels. Etymologisch Woordenboek van het Nederlands. Etymologisch woordenboek van het Oudgermaans. Historische Grammatica van het Nederlands. Middeleeuwse namen en meer. Van Dale's' Online Woordenboek Nederlands. Wetenschappelijke Namen van de Vogels van Europa. Woordenboek der Friese Taal.
De leukste Oudhollandsche woorden die we meteen weer willen gebruiken Froot.nl.
Dit is een kleine greep uit de Oudhollandse woorden die we graag terug zouden willen, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer! Als het aan ons lag maakten de volgende woorden ook weer per direct hun intrede in de Nederlandse taal.:
oud-Hollands Nederlands woordenboek Woorden.org.
woorden vertalen.
teksten vertalen online. oud nederlands tekst. online tekst vertalen. vertalen Nederlands woordenboek Woorden.org. een tekst van het Spaans in/naar het Nederlands vertalen. 2 iets in een andere vorm weergeven. iets in daden vertalen. omzetten in goede bedoelingen vertalen naar concrete plannen.

Contacteer ons

Op zoek naar oud hollandse woordenboek?