oud nederlands vertalen naar modern nederlands

Oud Nederlands Nieuw Nederlands Translator LingoJam.
Oud Nederlands Nieuw Nederlands Translator. Ali, Arlette, Symen en Thijs. Ick maectet mijn presentatie. Oud Nederlands naar Nieuw Nederlands vertalen. Ever wanted to make a random text generator? CREATE A TRANSLATOR. Load Disqus Comments. Please enable JavaScript to view comments.
woorden vertalen.
oud nederlands vertalen. tekst vertalen naar nederlands. teksten vertalen online. oud nederlands tekst. online tekst vertalen. vertalen Nederlands woordenboek Woorden.org. een tekst van het Spaans in/naar het Nederlands vertalen. 2 iets in een andere vorm weergeven. iets in daden vertalen.
Het oudste Nederlands staat online.
Vertalen en tolken. Taal en spraaktechnologie. Taal en toegankelijkheid. Volg de taalsector op Twitter. Het oudste Nederlands staat online. 19 mei 2009. Vanaf vandaag kan iedereen online en gratis het Oudnederlands Woordenboek ONW raadplegen. Het ONW is in de eerste plaats een wetenschappelijk woordenboek. Toch is het ook voor de geïnteresseerde leek voldoende toegankelijk, bijvoorbeeld omdat de ongeveer 28.000 Oudnederlandse citaatteksten zijn vertaald in modern Nederlands. Bovendien staan de ruim 4000 trefwoorden zowel in Oudnederlandse vorm als in een moderne vorm in dit woordenboek. Dat biedt het voordeel dat je bij het opzoeken niet hoeft te weten hoe een Oudnederlands woord gespeld zou kunnen zijn geweest. Het Oudnederlands is een verzameling verwante dialecten die rond het begin van de vijfde eeuw uit het West-Germaans ontstaat en doorloopt tot de tweede helft van de 12de eeuw. Sommige woorden zijn dus meer dan 1500 jaar oud.
Oudnederlands Nederlands woordenboek Woorden.org.
de Nederlandse taal tot 1150. Benaming voor de taalfase van het Nederlands zoals die rond het jaar 1000 bestaat en die in de 12e eeuw overgaat in het Middelnederlands. Het Oudnederlands bestaat uit ee. Het Nederlands van voor de 12e eeuw.
oud nederlands Schrijven Online.
Ik zoek naar bronnen in de vorm van vertaalmogelijkheden om hedendaags Nederlands om te zetten in het oud Nederlands van rond 1900, het sch-Nederlandsch. Ik heb veel oude boeken, die helpen me wat op weg, dan zijn er nog wat bronnen, zoals deze.: Maar misschien heeft iemand een interessante vertaalsite ontdekt, waarmee ik b.v. het huidige Nederlands kan vertalen in oud-Nederlands?
Nederlands-Oudnederlands woordenboek, Glosbe.
Wij bieden niet alleen het woordenboek Nederlands Oudnederlands, maar ook woordenboeken voor elk bestaande combinatie van talen online en gratis. Ga naar onze home pagina en kies een woordenboek uit de beschikbare talen. Glosbe woordenboeken zijn uniek. Op Glosbe kunt u niet alleen vertalingen zoeken in de taal Nederlands of Oudnederlands: maar er worden ook voorbeelden van gebruik van de woorden getoond, met tientallen zinsvoorbeelden. Dit is het vertaalgeheugen" en is zeer nuttig bij vertalen.
Oudnederlands Vertaling Nederlands-Engels.
Naar andere talen: Oudnederlands DE Oudnederlands ES Oudnederlands FR. Definities op Encyclo.nl: oudnederlands 6x. Vertalingen Oudnederlands NLEN. Voorbeeldzinnen met Oudnederlands. Staat je antwoord er niet bij of heb je een vraag waarbij het vertaalwoordenboek geen hulp kan bieden? Vraag het dan op Vertaalhulp. Download de Android App. Download de IOS App. NLEN: gunning van de opdracht. NLEN: luchtkamer van stuwruimte. Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk priv├ę-initiatief, gestart in 2004. Behalve voor het vertalen van woorden, kunt u bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten.
ONW.
In het woordenboek zijn alle bronnen die deels Oudnederlands van karakter kunnen zijn opgenomen. Het ONW bevat 8954 trefwoorden en ca. De citaatteksten zijn vertaald in modern Nederlands. De informatie in het ONW. Een ONW-artikel bevat de volgende informatie: trefwoord, woordsoort, frequentie, spellingvariatie en flexie, etymologie en morfologie, woordfamilie afleidingen en samenstellingen, betekenisomschrijving, citaten, bronvermelding, datering en lokalisering, collocaties en toponymisch materiaal. Boven elk trefwoord staan waar mogelijk koppelingen naar de corresponderende trefwoorden in de andere historische woordenboeken.
Historische woordenboeken.

Contacteer ons

Resultaten voor oud nederlands vertalen naar modern nederlands