ouderwetse nederlandse woorden

Deze Oud-Hollandse woorden zijn te mooi om niet meer te gebruiken Gatsby.
Aan de andere kant raken woorden uit zwang, bijvoorbeeld omdat ze ouderwets zijn, te ingewikkeld of omdat er een makkelijker alternatief bestaat. In het geval van onderstaande woorden vinden wij dat toch een beetje jammer. 22 mooie verdwenen Nederlandse woorden op een rij.
Oudnederlands Nederlands woordenboek Woorden.org.
de Nederlandse taal tot 1150. Benaming voor de taalfase van het Nederlands zoals die rond het jaar 1000 bestaat en die in de 12e eeuw overgaat in het Middelnederlands. Het Oudnederlands bestaat uit ee. Het Nederlands van voor de 12e eeuw.
Deze oud-Nederlandse woorden mogen eigenlijk NOOIT verloren gaan Life Upcoming.
De LEGO-set waar iedereen van droomt: 6.000 stukken Zweinstein! Alle meisjes en vrouwen van Nederland: trek je alsjeblieft NIKS van dit boek aan. Dit zijn de 12 smerigste woorden in de Nederlandse taal. 12 Redenen waarom een avondje terras altijd eindigt in dronkenschap.
Vergeten woorden Taaldacht.
Deze lijst wordt almaar bijgewerkt. Voor vragen en opmerkingen over deze woorden kunt u hier terecht. A B C D E F G H I J K L M. N O P Q R S T U V W X Y Z. gewestelijk, uit een streektaal. in oorsprong hetzelfde woord als. niet hetzelfde woord als. ook vergeten, ook op deze lijst. Omrankt standbeeld, door Leon Barrett en met toestemming gebruikt. Alle rechten voorbehouden. Samplonius, Nederlandse plaatsnamen, 3e herziene druk Utrecht, 2006.
oud Nederlands spreekwoordenboek.
Oudenaards: in den truk zittn in de tocht zitten. Teralfene: NENEUNUIN EEN oud E HAAN. Antwerps: nagelenbak, au wrak oud e auto. De spreekwoorden en gezegden zijn afkomstig van Wikiquote, Wikipedia en onze gebruikers. Lijst van Nederlandse spreekwoorden. schmidt Zeevis 155 spreekwoorden.
Dertig verdwenen woorden die we weer zouden moeten gebruiken HP/De Tijd.
Maar met het verschijnen van nieuwe woorden verdwijnen er oude woorden. Simpelweg omdat de betekenis van het woord niet meer bestaat, maar ook omdat woorden uit de mode raken. En juist daarom, in een tijd van moestuinsocialisme en dagobertducktaks, moeten we gaan hergebruiken.
Deze oud-Hollandse woorden zijn te mooi om niet te gebruiken.
Deze oud-Hollandse woorden zijn te mooi om niet te gebruiken. Wij pleiten voor groots eerherstel! Nieuws voor taalpessimisten: de Nederlandse taal wordt nauwelijks bedreigd door de invloed van het Engels. Dat bleek eerder uit een rapport De staat van het Nederlands van het Meertens Instituut, de Taalunie en de Universiteit Gent. De heuglijke conclusie van het rapport: Nederlands is een zeer vitale taal met uitstekende overlevingskansen voor de toekomst.
Deze 20 Oud-Hollandse woorden moeten opnieuw in gebruik worden genomen Gatsby.
Deze 20 Oud-Hollandse woorden moeten opnieuw in gebruik worden genomen. 21 april 2018 Door: Maaike Beekers Mirjam van den Broeke. Leuk om indruk te maken op vrienden of collega's.' Breaking news voor taalpessimisten: de Nederlandse taal wordt nauwelijks bedreigd door de invloed van het Engels.
Mooie woorden Schrijven Online.
Tuig van de richel is onder andere voor mij een bekende. Ik blijk wel ouderwetse woorden te gebruiken, deels door mijn leeftijd, maar ook de woorden die ik mee heb gekregen van de generatie voor mij. Het is voor mij een natuurlijk gebruik, niet gekunsteld dus.

Contacteer ons

Resultaten voor ouderwetse nederlandse woorden