vertalen oud nederlands naar nederlands

ONW.
In het woordenboek zijn alle bronnen die deels Oudnederlands van karakter kunnen zijn opgenomen. Het ONW bevat 8954 trefwoorden en ca. De citaatteksten zijn vertaald in modern Nederlands. De informatie in het ONW. Een ONW-artikel bevat de volgende informatie: trefwoord, woordsoort, frequentie, spellingvariatie en flexie, etymologie en morfologie, woordfamilie afleidingen en samenstellingen, betekenisomschrijving, citaten, bronvermelding, datering en lokalisering, collocaties en toponymisch materiaal. Boven elk trefwoord staan waar mogelijk koppelingen naar de corresponderende trefwoorden in de andere historische woordenboeken.
Het oudste Nederlands staat online.
Vertalen en tolken. Taal en spraaktechnologie. Taal en toegankelijkheid. Volg de taalsector op Twitter. Het oudste Nederlands staat online. 19 mei 2009. Vanaf vandaag kan iedereen online en gratis het Oudnederlands Woordenboek ONW raadplegen. Het ONW is in de eerste plaats een wetenschappelijk woordenboek. Toch is het ook voor de geïnteresseerde leek voldoende toegankelijk, bijvoorbeeld omdat de ongeveer 28.000 Oudnederlandse citaatteksten zijn vertaald in modern Nederlands. Bovendien staan de ruim 4000 trefwoorden zowel in Oudnederlandse vorm als in een moderne vorm in dit woordenboek. Dat biedt het voordeel dat je bij het opzoeken niet hoeft te weten hoe een Oudnederlands woord gespeld zou kunnen zijn geweest. Het Oudnederlands is een verzameling verwante dialecten die rond het begin van de vijfde eeuw uit het West-Germaans ontstaat en doorloopt tot de tweede helft van de 12de eeuw. Sommige woorden zijn dus meer dan 1500 jaar oud.
woorden vertalen.
oud nederlands vertalen. tekst vertalen naar nederlands. teksten vertalen online. oud nederlands tekst. online tekst vertalen. vertalen Nederlands woordenboek Woorden.org. een tekst van het Spaans in/naar het Nederlands vertalen. 2 iets in een andere vorm weergeven. iets in daden vertalen.
Oud Nederlands Nieuw Nederlands Translator LingoJam.
Oud Nederlands Nieuw Nederlands Translator. Ali, Arlette, Symen en Thijs. Ick maectet mijn presentatie. Oud Nederlands naar Nieuw Nederlands vertalen. Ever wanted to make a random text generator? CREATE A TRANSLATOR. Load Disqus Comments. Please enable JavaScript to view comments.
middelnederlands dialect.
thuis, naar huis. uitgeput, suf, krachteloos. zij pers.vnw, vr. voor alle geslachten. Middelnederlands: zo noemen we het Nederlands uit de periode van 1200 tot 1500. Van 700 tot c.1200 geldt het Oudnederlands of ook het Oudnederfrankisch. Je bent niet aangemeld. Als je dialectwoorden wilt bijwerken of toevoegen moet je je eerst aanmelden. Kies een provincie. Toon alle dialecten. Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk priv├ę-initiatief, gestart in 2004. Behalve voor het vertalen van woorden, kunt u bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten.
Nederlands-Oudnederlands woordenboek, Glosbe.
woordenboek / woordenboek Nederlands / Nederlands-Oudnederlands woordenboek. Nederlands Oudnederlands woordenboek online. Welkom op het woordenboek Nederlands Oudnederlands. Schrijf een woord of een zinsdeel dat u wilt vertalen in het tekstvak aan de linkerkant en druk op de knop met de pijltjes. toe te voegen vertaling Recente wijzigingen. Glosbe is de thuisbasis van duizenden woordenboeken. Wij bieden niet alleen het woordenboek Nederlands Oudnederlands, maar ook woordenboeken voor elk bestaande combinatie van talen online en gratis. Ga naar onze home pagina en kies een woordenboek uit de beschikbare talen.
Historische woordenboeken.
Oudnederlands Nederlands woordenboek Woorden.org.
de Nederlandse taal tot 1150. Benaming voor de taalfase van het Nederlands zoals die rond het jaar 1000 bestaat en die in de 12e eeuw overgaat in het Middelnederlands. Het Oudnederlands bestaat uit ee. Het Nederlands van voor de 12e eeuw.
oud nederlands Schrijven Online.
Ik zoek naar bronnen in de vorm van vertaalmogelijkheden om hedendaags Nederlands om te zetten in het oud Nederlands van rond 1900, het sch-Nederlandsch. Ik heb veel oude boeken, die helpen me wat op weg, dan zijn er nog wat bronnen, zoals deze.: Maar misschien heeft iemand een interessante vertaalsite ontdekt, waarmee ik b.v. het huidige Nederlands kan vertalen in oud-Nederlands?

Contacteer ons

Op zoek naar vertalen oud nederlands naar nederlands?