hollandse woorden

oud-Hollands Nederlands woordenboek Woorden.org.
Deze Oud-Hollandse woorden zijn te mooi om niet meer te gebruiken Gatsby.
Aan de andere kant raken woorden uit zwang, bijvoorbeeld omdat ze ouderwets zijn, te ingewikkeld of omdat er een makkelijker alternatief bestaat. In het geval van onderstaande woorden vinden wij dat toch een beetje jammer. 22 mooie verdwenen Nederlandse woorden op een rij.
Deze oud-Hollandse woorden zijn te mooi om niet te gebruiken.
Te mooi om niet te gebruiken: verdwenen NL woorden. Deze 18 uitdrukkingen kunnen niet meer. Woorden die je niet meer verkeerd moet uitspreken. Dit is het irritantste woord van 2017. Aan dit woordgebruik herken je nouveau riche. 22 Onbekende woorden voor alledaagse dingen.
De leukste Oudhollandsche woorden die we meteen weer willen gebruiken Froot.nl.
Dit is een kleine greep uit de Oudhollandse woorden die we graag terug zouden willen, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer! Als het aan ons lag maakten de volgende woorden ook weer per direct hun intrede in de Nederlandse taal.:
Dertig verdwenen woorden die we weer zouden moeten gebruiken HP/De Tijd.
Maar met het verschijnen van nieuwe woorden verdwijnen er oude woorden. Simpelweg omdat de betekenis van het woord niet meer bestaat, maar ook omdat woorden uit de mode raken. En juist daarom, in een tijd van moestuinsocialisme en dagobertducktaks, moeten we gaan hergebruiken.
Deze 20 Oud-Hollandse woorden moeten opnieuw in gebruik worden genomen Gatsby.
Mooie aanleiding om een een trits geinige, oud-Hollandse woorden op te poetsen. Omdat ze gewoonweg te leuk zijn om te laten verstoffen. Ook een lans breken voor een leuk, bijna vergeten woord? Be our guest eh, we bedoelen: schroom niet.
Deze oud-Nederlandse woorden mogen eigenlijk NOOIT verloren gaan Life Upcoming.
Deze oud-Nederlandse woorden mogen eigenlijk NOOIT verloren gaan. Deze vergeten woorden moeten we ├ęcht vaker uitspreken. Deze oud-Nederlandse woorden mogen eigenlijk NOOIT verloren gaan. Deel dit artikel op. De LEGO-set waar iedereen van droomt: 6.000 stukken Zweinstein! 6 dagen geleden.
Vergeten woorden Taaldacht.
Ze zijn afgestoft, oftewel aangepast naar huidige spelling en uitspraak. Sommige van deze woorden zijn in enige hoedanigheid nog bekend in de streektalen en vele hebben hun weerga nog in de zustertalen, maar verreweg de meeste staan niet meer in enig woordenboek van het hedendaags Nederlands.

Contacteer ons

Zoeken naar hollandse woorden