middeleeuws nederlands woordenboek

ONW.
Voor de pers. Historisch wetenschappelijk woordenboek van het Nederlands van ca. 500 tot 1200. Het ONW is een wetenschappelijk woordenboek, voornamelijk bedoeld voor onderzoekers op het gebied van de historische taalkunde van het oudste Nederlands. In het woordenboek zijn alle bronnen die deels Oudnederlands van karakter kunnen zijn opgenomen.
Gratis woordenboek Van Dale.
Zweeds / Nederlands zw-nl. Je hebt gezocht op het woord: middeleeuws. m i ddeleeuws bijvoeglijk naamwoord, bijwoord 1 als van, uit de middeleeuwen. Dit woord opzoeken in onze grootste woordenboeken? Bestel nu uw toegang of probeer Van Dale Online gratis.
Nieuwsberichten Taalunieversum.
Het Oudnederlands Woordenboek maakt deel uit van de woordenboekverzameling Historische woordenboeken van het Nederlands online. Hierin zijn ook het Vroegmiddelnederlands Woordenboek met de woordenschat van de 13de eeuw en het Woordenboek der Nederlandsche Taal met de woordenschat van de 16de t/m de 20ste eeuw opgenomen.
Historische woordenboeken.
Oudnederlands woordenboek ONW online Middenin UBA-blog middeleeuwen.
Het woordenboek is te raadplegen via de Geïntegreerde Taalbank http//gtb.inl.nl/.: Naast het Oudnederlands woordenboek zijn via dezelfde site ook het Vroegmiddelnederlands woordenboek en het Woordenboek der Nederlandsche Taal te raadplegen. Eind 2009 zal hier nog het Middelnederlands woordenboek aan worden toegevoegd.
Oudnederlands Nederlands woordenboek Woorden.org.
Het Nederlands van voor de 12e eeuw. taal een West-Germaanse taal die gesproken werd tussen ongeveer 800 en 1150 in delen van Nederland, België, Frankrijk en Duitsland en die de voorloper was van het. Oudnederlands is de taal die gesproken en geschreven werd tijdens de vroege middeleeuwen circa 500 tot 1150 in een deel van de gewesten die nu Nederland en België vor.
Gratis woordenboek Van Dale.
Nederlands / Zweeds nl-zw. Zweeds / Nederlands zw-nl. Geen resultaat voor oud-hollands. Het woord is verkeerd gespeld of het staat niet in het gratis woordenboek. Wil je meer woorden en mogelijkheden? Neem een abonnement. Dit woord opzoeken in onze grootste woordenboeken?
Historische Woordenboeken.
Beschrijving van de woordenschat. Definities en semagrammen. Algemeen Nederlands Woordenboek. Neologisme van de week. Neologisme van de week Archief. Uitslag verkiezing neologisme 2011. Het jaaroverzicht 2011 in neologismen. Mooiste en lelijkste woord 2012. Het jaaroverzicht 2012 in neologismen. Weg met dat woord!
Gratis woordenboek Van Dale.
Van Dale Uitgevers is de meest toonaangevende en gezaghebbende uitgever van woordenboeken in Nederland en België. Van Dale verzorgt een groot en gevarieerd aanbod met tientallen titels op taalgebied om taalgebruikers effectief te ondersteunen. Met zorgvuldigheid en respect beschrijft Van Dale de taal zo compleet mogelijk, niet alleen het Nederlands, maar ook vreemde talen.

Contacteer ons

Resultaten voor middeleeuws nederlands woordenboek